Mag a hó alatt

Álmok, tervek - mozgásba hoztuk az évet
2018. jan. 29. hétfő


 

A 2017-et azzal az ígérettel zártuk, hogy hamarosan újra tartunk Movement Medicine kóstolót. Hisz sokan kinnrekedtek, nem volt elég a 120 nm. Ígéretünkhöz híven az SBK önkénteseivel neki is láttunk a januári szervezésnek. A helyszín maradt a MagnetHáz, már jól ismert, bejáratott technika, hangosítás, közlekedés. A közösség nagy örömmel és hálás lelkesedéssel üdvözölte a lehetőséget.
Ezen az alkalmon azt szerettük volna bemutatni, hogy miként segít a mozgás, a testtudatosság a tervezésben. Pontosabban, hogy miként lehet a tudatos mozgáson keresztül hozzáférhetővé vált intuíciót és információkat bekapcsolni a hétköznapi tudatba, ily módon a tervezésben, választásokba. Így év elején egy ilyen táncos-évrendezés tényleg nagy kíváncsisággal és lelkesedéssel találkozott. Ám tanultunk a korábbi tapasztalatokból és a résztvevői létszámot 48 főben maximáltuk. Így is tele volt a terem, és sajnos ismét volt olyan, akit megint türelemre kellett biztassunk.

Most elengedtük az elméleti bevezetőt, és mindjárt saját-élménnyel kezdtünk, rögtön gyakorlatba fordítva, amit elgondoltunk. A magyarázatot voltaképpen a mozgás közben adott instrukciók tartalmazták, így mindenki a teljesség és megelégedettség érzésével tudta zárni az estét.


RÉSZTVEVŐNK MONDTA:

"Összegyűltünk, szólt a zene, az ősi dob verte bennünk a ritmust, és táncoltunk. Egyszerűen csak táncoltunk. Míg az áramlás és a találkozások szelíd extázisa kisöpörte belőlünk a torlaszokat és gátakat, hogy az új év új terveire teljes torokból mondhassunk igent."


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések