Kommunikációs továbblépések


Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett asszertív kommunikáció tréning és Rambala Éva 2018. 01.16.-04.26. Erőszakmentes Kommunikáció 4 alkalmas tréningje


Az Outward Bound Románia TOT képzésen is megjelenő erőszakmentes kommunikációban való további képződésünket  is célul tűztük ki.Szerencsére erre itthon is nyílt lehetőség. A két programra a projekt kommunikációért is felelős team tagját delegálta egyesületünk. A két programon saját költségen vett részt, de a tanultakat az Erő-forrás E+ projektbe is beépítjük.

Kozár Zoltán beszámolója


Azt gondolom, hogy az asszertív és az erőszakmentes kommunikációnak sok közös pontja van, így került a látóterembe a 2017 év végi tréning. Ezen a tréningen gyakorlás útján elmélyítettem a befogadható és kritika mentes visszajelzés adásának módszerét. Továbbá mélyebb megértést szereztem az emberi kommunikációban rejlő félreértések eredetével kapcsolatban és annak felismerésében, hogy amit én értek egy adott mondat, vagy szó alatt, azt a másik fél szinte bizonyosan másként értelmezi.

Rambala Éva erőszakmentes kommunikációs tréningje, mely egy önfejlesztő csoport útján a négy alkalmon túl az alkalmak között is gyakorlási lehetőséget biztosít a számomra, lehetőséget ad az EMK elsajátítására. A négy hónapos folyamat közepén magabiztosabban vagyok képes a saját érzéseim felismerésére és a szükségleteim kifejezésére, valamint mások érzéseinek és szükségleteinek figyelembe vételével kifejezni a kéréseimet. A düh kialakulásának és egyik lehetséges kezelésének (átalakításának) folyamatát is elkezdtem tanulmányozni.

Ezek a kommunikációs tréningek mind a tréneri munkában, mind pedig a harci művészetek gyakorlása, tanítása során nagy mértékben segítenek a jobb kapcsolódáshoz, a támogató attitűd fenntartásához és a saját határaimnak a felismeréséhez és azok közléséhez.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések