Élménypedagógiai kitekintés

Élménypedagógiai haladó képzés a Katalizátor Pedagógusképző Központ Bt.-nél



A képzés akár kiegészítő modulja is lehetett volna az OBR TOT képzésének gyermek specifikációval.
Egy korábbi projketértékelés során döntöttünk úgy, hogy az egyesület oktatói közül legalább egy fő ellátogat erre az eseményre. Kozár Zoltán lett a szerencsés jelölt- - többek között azért is, mert neki volt már meglévő kapcsolata a szervezővel.
A programon saját költségen vett részt, az E+ projektünkbe a tanulságokat önkéntes hozzáadott értékként emeltük be.

Kozár Zoltán beszámolója

A három napos képzésen újabb élménypedagógiai feladatok és módszerek megismerésén túl lehetőségem nyílt a pedagógusok és az élménypedagógia kapcsolatának megismerésére is. Az OBR TOT képzésen már elsajátított ismeretek ismétlésén és ezáltal mélyítésén túl, számos új feladatot kipróbáltam és azok új szemszögekből történő megvizsgálását és transzformálását is kipróbálhattam.

Az élménypedagógiai ismereteim tovább bővítését követően a Batthyány Ilona Általános Iskola hetedikes diákjaival nyílt lehetőségem megvalósítani az elképzeléseimet. A diákokkal havonta egy alkalommal, alkalmanként 90 perces élménypedagógiai foglalkozás keretében találkozom. Az elméletben elsajátított és szimulált környezetben gyakorolt tudást és módszereket ily módon valós környezetben tudom alkalmazni. A diákok készségeinek fejlesztésén túl, nem titkolt szándékom, az élménypedagógia minél színesebb és szélesebb körű bemutatása és gyakorlása.

Mind a képzésen, mind pedig a diákokkal végzett tevékenységem során lehetőségem nyílt, nyílik a tréning tervezéstől, a levezetésen át, egészen a visszajelzések feldolgozásáig a teljes tréning folyamat gyakorlati úton történő tanulására.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések