Kalózkodás változó vizeken

Az Erő-forrás projektbe beemelt mozgás alapú fejlesztő és életminőségjavító módszerek egyike a Movement Medicine.
Ez a Gestalt alapokon működő mozgásmeditációs rendszer edzettségtől, életkortól függetlenül gyakorlható. Voltaképpen dinamikus mindfullness-nek is mondhatjuk, amely rendelkezik a mindfullness és a szabad tánc minden fizikai jótéteményével, ám mellette fejleszti az emberi kapcsolatokat, az érzelmi intelligenciát, és a figyelmet.
Magyarországon egyelőre nincsenek rendszeresen elérhető órák. Egyesületünk a projekt keretében vállalta, hogy ezt a módszert is beépíti portfóliójába, népszerűsíti és minél szélesebb közönséggel megismerteti. Azért, hogy az első tudásmegosztások, illetve disszeminációs műhelyek magas színvonalon működjenek, ezért szeptemberben meghívtunk egy vendégtanárt, aki a saját önkéntes napjai terhére szívesen elvállata a küldetést.
Így született a Változások - lehetőségek mozgásában c. műhely.



Az esemény nyitott volt, egyesületi tagok és nem egyesületit agok egyformán részt vehettek. És nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a téma és az új módszer sokakat bevonzott, akik eddig nem voltak kapcsolatban a mozgással vagy a mozgásmeditációval.
A pénteki rövid bemutató -órán 40 fő vett részt, míg a kétnapos hétvégi műhelyen 22 jelentkező.


RÉSZTVEVŐK VISSZAJELZÉSEI:

"Jó volt a nehéz érzelmi állapotból kitalálni a napsütésbe. A szombati nap végén nagyon tetszett a dramatikus megjelenítés a szabotázsról. A vasárnap sok feloldást hozott. A közösség ereje sokat jelentett."

"Mindenkinek ajánlom, aki szereti a jó zenét, nyitott a mozgásra és hajlandóságot érez a személyes fejlődésre, hisz a közösség erejében."


Érzelmek szivárványa. Összecsomagoltuk a műhelyt. Most már otthon pakolgatjuk helyére a kalóz-zsákmány ránk eső részét - kíváncsian forgatjuk kezünk között a kincseket, némi meglepetéssel, hogy mi jutott nekünk. És közben hálás köszönettel gondolunk vissza a kalandra, és hogy megéltük és átjutottunk a túlparta. Köszönjük: Mark, Mojca, Lucia, Andrea, Andi, a háttérben Andris, Laci, Gábor és köszönjük minden táncosnak, a segítőknek és támogatóknak, a láthatóknak és láthatatlanoknak, a tanárainknak és akik utánunk jönnek. Jó volt veletek! Találkozzunk újra.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések