Rendhagyó módszerek a budo oktatásban


Rendhagyó módszerek a budo oktatásban - 6. Tomodachi no Keiko esemény beszámolója
2018.02.17-18. Kassa

Az Občianske Združenie Shin Junsui Do szolvák partner szervezetünkkel már több éves múltra tekint vissza ez az eseménysorozat, mely a különböző egyesületetek közös gyakorlását helyezi a középpontba. Egyesületünk már negyedik alkalommal vállalta el az esemény szakmai koncepciójának a kidolgozását és gyakorlati megvalsóítását. A szervezés és koordinálás a házigazda szerveződés kezében összpontosult.
 
Idén az oktatóink a múlt év képzésein megszerzett és megtapasztalt oktatás és coaching technikák alkalmazásának lehetőségeit vonták be a budoképzés tervezésébe. További célkitűzés volt a hagyományos szemináriumi szemlélet határainak tágítása, az élménypedagógia és tapasztalati tanulás, és a megoldásközpontú szemlélet felhasználása. Mindez nem kis kihívás egy erőteljesen a hagyomány követésére alapozó és oktatási rendszerében nem túl rugalmas területen, a Japán Harci művészetek valós kardhasználatot tanító rendszerében. 

Igyekeztünk, hogy új, erőteljes élményeken keresztül gyarapodjanak a résztvevők, olyan oktatási fázisok is szerepeljenek a két napban, melyek a hosszú távú használhatóságot és a mélyebb megértést is támogatják. Mindezt úgy, hogy ne távolodjunk el a tradicionális metódusoktól.



Új elemek a szeminárium oktatási programjában:
  • A mozgás rendszer egy konkrét kitűzött, de elemi részére összpontosuló koncepció
  • Mozgás elemek bemutatása a csoportnak az ott alakult munka-pároktól
  • Munkafüzet használata a felkészüléshez és feldolgozáshoz
  • Csoportos megbeszélések az egyes fázisokban
  • Speciális gyakorlatok
  • Videóelemzés

Szervezői értékelés

The Shin Junsui Do organization was more then happy to host the already traditional weekend event, which having in mind to keep the old tradition is also very different and innovative compared to other seminars of this type. The creativity of the presented teaching concept, prepared by our partners from Hungary, is one of the main reasons what make this event so successful and brings enthusiastic people back to the Dojo every year.
Developing our bodies and minds during this time and strengthening our friendship and drive for further cooperation are the essential ideas why this event was brought to life in the first place.  
Months of hard work and preparations, discussions with suppliers, organization of the location rental, final agreements on the training concept, these are only small parts of what needs to be done every year to keep the event going and the people interested.

Robert Kulcsar
"Občianske Združenie Shin Junsui Do"
Predseda

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések