Miért bajlódunk annyit a kapcsolatokkal?


Budapest - december 11. hétfő
Magnet Ház

Korábbi programjaink során felismertük, hogy bár mi a gyakorlatot és a tapasztalatot részesítjük előnyben, sokak számára a megértés, az elméleti háttér és a klasszikus, frontális tudásátadás jelent biztonságot. Ezért szerveztünk egy olyan estét, ahol ez a két elem egyensúlyban megfér egymás mellett.
Az esemény helyszínéül a Magnet Közösségi Házat választottuk. Fontos volt a jó megközelíthetőség, a megfelelő hangtechnika és a bejáratott helyszín is. Illetve örömmel éltünk a Közösségi ház által felkínált lehetőséggel, hogy a projekteseményt az ő közösségi oldalukon és honlapjukon is hírelhetjük.
Az egyesület önkéntesei és trénerei rengeteg munkát tettek az előkészítésbe. Még így is meglepő volt számunkra az érdeklődés nagysága. 60 főnél muszáj volt meghúzni a limitet, hiszen gyakorlati bemutatót is terveztünk és még a legnagyobb elérhető terem sem volt képes ennél több embert befogadni. Szomorúan, de várakozásra kellett kérjük a többi 40-50 lelkes érdeklődőt, és megígértük nekik, hogy lesz folytatás.
Ott és akkor azonban 60 fővel startolt az este, amelyen a 40-45 percnyi elméleti áttekintést sajátélmény követte. Volt remek bemelegítés, rákészülés, és utána 60-80 perc mozgásmeditáció a Movement Medicine módszertana szerint. Fókuszban az emberi kapcsolatok minőségével.

Az este arra kereste a választ, hogy miként maradjunk kapcsolatban önmagunkkal a folyton változó világ forgatagában. Egyszerű és praktikus eszközöket kínált a teljesebben megélt élethez, és az önazonosság megtartásához.



A MOVEMENT MEDICINE 
az éber extázis, a testet öltött éberség gyakorlata. Egy különlegesen kidolgozott, érzékeny és mégis erőteljes módszer, amely edzi a lelki rugalmasságot és a pszichés állóképességet. Azoknak szól, akik belülről vezérelten kívánnak élni, akik keresik a mélyebb kapcsolódást önmagukkal, alkotó potenciáljukkal, akiknek fontos az integritás. A módszer sokat merít a sámánok, elsősorban a dél-amerikai esőerdők és az észak-európai népek mai sámánjainak tudásából. Továbbá a modern terápiás irányzatokból mint a Gestalt, illetve az idegtudomány legújabb felfedezéseiből is. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések